A TALMA acompanyem les persones en el seu camí cap a la inserció sociolaboral, oferint programes d’orientació i formació per accedir al món laboral. Creiem en el potencial de cada persona i treballem perquè pugui desenvolupar les seves capacitats en un entorn inclusiu i de qualitat.
Des de l’orientació individualitzada, la formació grupal i el contacte amb empreses, a TALMA connectem persones i oportunitats perquè tothom pugui construir el seu futur professional amb garanties.
Fomentem una societat més inclusiva i equitativa perquè l’accés als nostres programes dona resposta als drets i necessitats de diversos col·lectius en situació de vulnerabilitat del territori com les persones joves, persones adultes a l’atur, persones immigrades, entre altres.
Oferim oportunitats de formació i inserció sociolaboral a través dels nostres programes però també gràcies a una àmplia xarxa de col·laboració amb empreses i institucions del territori. Escoltem les seves necessitats i reptes i treballem plegats per transformar-ho en oportunitats reals i aconseguir un territori amb més potencial i compromís.
Facilitem l’accés a la formació i a la inserció sociolaboral mitjançant els nostres programes però també gràcies a la col·laboració amb una àmplia xarxa d’empreses i institucions del territori. Treballem colze a colze amb elles, escoltant les seves necessitats i reptes per convertir-los en oportunitats reals per a les persones, contribuint així a un territori més inclusiu.
Gràcies a l’expertesa i compromís dels nostres equips professionals, cada any acompanyem més de 250 persones de les Garrigues i el Pla d’Urgell en el seu camí cap a l’autonomia i la inclusió laboral.
Programa Noves Oportunitats
Noves Oportunitats és un programa per a joves (de 16 a 24 anys) que volen aprendre un ofici o retornar al sistema educatiu. L’Associació TALMA té dos punts d’atenció: a les Borges (les Garrigues) i a Mollerussa (el Pla d’Urgell)
El nostre propòsit és acompanyar les persones en la definició del seu futur, ja sigui facilitant el seu accés al mercat laboral o donant suport a la seva reincorporació al sistema educatiu, perquè puguin continuar el seu itinerari formatiu i professional. El programa està estructurat en diverses actuacions que combinen l’orientació personalitzada a través de tutories i la formació i l’acompanyament en l’adquisició d’habilitats transversals i tecnicoprofessionals.
Es tracta d’un programa del SOC, finançat pel Fons Social Europeu dins el pla de Garantia Juvenil. Aquest programa està gestionat a través de la UTE Noves Oportunitats Lleida, que agrupa diverses entitats i centres educatius de la província de Lleida, i ofereix més de 20 itineraris formatius des de 7 punts d’atenció repartits pel territori.
El programa actual finalitza al juliol de 2026.
Oferim:
- Formació en proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior
- Formació en competències transversals
- Programes de Formació i Inserció (PFI)
- Certificats de Professionalitat de nivell 1 i 2 (CP)
- Pràctiques laborals en empreses del territori
- Tutories i acompanyament a la inserció
- 685 943 521
-
orientacioapunt@talma.cat
orientacioapunt1@talma.cat -
Horari d’atenció:
de dilluns a divendres
de 8h a 15h
Programa SIOAS
Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental en el mercat de treball ordinari.
El programa de Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental (SIOAS) es dirigeix a persones amb necessitats de suport, ja sigui per diversitat funcional de caràcter intel·lectual i/o trastorn de salut mental demandants d’ocupació no ocupades, inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya.
Concretament, el programa s’adreça als següents col·lectius:
- Persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental que tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%.
- Persones demandants d’ocupació no ocupades inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.
- Persones inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a millora de feina.
- Persones treballadores en actiu en empreses del mercat ordinari que es trobin en la fase de seguiment a la inserció i/o treball amb suport.
El programa és anual. El punt d’atenció es troba a Mollerussa (el Pla d’Urgell).
Oferim:
- Atenció personalitzada amb una persona orientadora de referència
- Adquisició de competències personals, de base i transversals
- Adquisició de competències tecnicoprofessionals
- Pràctiques no laborals en empreses del territori
- Tutorització molt personalitzada i acompanyament a la inserció
- Seguiment posterior en cas d’inserció laboral i/o treball amb suport
- 675 495 970
- orientacioapunt4@talma.cat
-
Horari d’atenció:
de dilluns a divendres
de 8h a 15h
Programa Mesures Actives d’Inserció Sociolaboral
El programa de Mesures Actives d’Inserció Sociolaboral està adreçat a persones adultes destinatàries de la renda garantida de ciutadania i persones que es troben en situació d’exclusió social.
Aquest programa té com a finalitat millorar l’ocupabilitat i facilitar la inserció laboral de les persones participants. Per aconseguir-ho, es duen a terme accions individuals i grupals amb el suport d’un equip especialitzat format per una persona orientadora i una prospectora laboral.
Al llarg del programa, cada persona segueix un itinerari personalitzat que inclou formació, activitats vivencials per conèixer els recursos del territori, pràctiques i un seguiment continuat fins a la inserció.
El programa és anual i compta amb dos punts d’atenció: les Borges Blanques (les Garrigues) i Mollerussa (el Pla d’Urgell). El programa actual finalitza a l’abril del 2025.
Oferim:
- Atenció personalitzada amb una persona orientadora de referència
- Adquisició de competències personals, de base i transversals
- Pràctiques no laborals en empreses del territori
- Tutorització i acompanyament a la inserció laboral
- Seguiment posterior en cas d’inserció laboral.
-
675 299 116
691 438 977 -
orientacioapunt2@talma.cat
orientacioapunt3@talma.cat
orientacioapunt5@talma.cat -
Horari d’atenció:
de dilluns a divendres
de 8h a 15h
Som una organització d’iniciativa social, sense afany de lucre i declarada d’utilitat pública. Estem registrats al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya amb el número 212-J/3, des del 23 de novembre del 1976 i amb Número d’Identificació Fiscal G-25015751. Trobaràs més informació als nostres estatuts.
CONVENIS DE TREBALL
L’Assemblea General està formada per les persones sòcies de l’organització. Es reuneixen, com a mínim, una vegada a l’any (entre gener i juny) a excepció en cas d’alguna situació imprevista. A l’Assemblea es decideix en assumptes com la modificació dels estatuts, l’aprovació de les sol·licituds de socis o la incorporació de l’entitat en altres associacions o federacions, els plans de treball, pressupostos anuals, comptes, la memòria anual d’activitats, l’aprovació de les quotes de sòcies, entre altres.
La Junta Directiva de Talma regeix, administra i representa l’associació. Està formada per persones sòcies de l’organització, que representen a les persones i a les famílies. També a les administracions públiques locals i altres organitzacions que tenen a veure amb Talma. Els membres són elegits per les persones sòcies. La Junta es reuneix l’últim dijous de cada mes, a excepció dels mesos de desembre i agost.
Els membres de la Junta Directiva exerceixen el seu càrrec sense cap retribució, durant un període de 4 anys sense perjudici que puguin ser reelegits.
Segons els estatuts, les funcions de la Junta Directiva són representar, dirigir i administrar l’Associació. Supervisen, sobretot, els comptes anuals de l’organització i els projectes més importants.
Cap de les persones de la Junta té interessos en les empreses o serveis externs que l’entitat té contractats, bé sigui personalment o mitjançant empreses.
Programa FOAP – SOC (Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries)
El programa FOAP – SOC ofereix a les persones en actiu, especialment a aquelles en situació d’atur i en recerca activa de feina, una formació adaptada al seu potencial i a les necessitats del mercat laboral del territori.
L’objectiu és millorar la qualificació i promoció professional de les persones participants, alhora que es contribueix a la competitivitat de les empreses a través de personal format especialment d’acord a les seves necessitats.
Les persones participants que aconsegueixin superar satisfactòriament el programa, obtenen un Certificat de Professionalitat: una titulació oficial que acredita que una persona posseeix els coneixements, les habilitats i les competències professionals necessàries per dur a terme una activitat laboral determinada.
Oferim:
- Adquisició de competències tecnicoprofessionals
- Adquisició d’un Certificat de Professionalitat (titulació oficial)
- Pràctiques laborals en empreses del territori
- Un programa amb formació teòrica i pràctica
Actualment, l’Associació TALMA ofereix el Certificat de Professionalitat 2 d’Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions Socials
- 675 298 508
- apunt@talma.cat
-
Horari d’atenció:
de dilluns a divendres
de 8h a 15h
Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports i del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE)