Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

Es posa en marxa el servei Apunta’t: un punt d’informació i assessorament laboral obert a la comunitat

Serà un servei més que ofereix l’Apunt, l’àrea de formació i inserció laboral de Talma, dins la seva missió de treballar per la millora formativa i laboral de les persones de la comarca.

Va dirigit a qualsevol persona que necessiti o vulgui un  assessorament personalitzat per realitzar una recerca de feina.

A partir d’aquest dimecres, dia 8 de maig, es posa en marxa un nou servei personalitzat des de l’Apunt, l’àrea de formació i inserció laboral de Talma. La iniciativa s’anomena Espai Apunta’t i té per objectiu oferir un assessorament personalitzat per realitzar una recerca de feina online, orientació per a l’elaboració del currículum vitae i ajuda en la inscripció a l’agència de col·locació pròpia.

Es tracta d’un servei totalment gratuït i està adreçat a totes aquelles persones que vulguin trobar o millorar una feina. Aquest espai estarà obert tots els dimecres de les 11:00 a les 12:30 hores a les instal·lacions del CEI de Les Borges Blanques (Av. Francesc Macià nº 56).

Després de rebre demandes particulars en la gestió i millora de la situació formativa i laboral de les persones, l’Apunt ha volgut estructurar i organitzar millor aquest servei amb l’objectiu d’obrir-ho a la comunitat i sigui beneficiós per a les persones de tota la comarca.

L’Apunt és el servei de formació i inserció sociolaboral de Talma que ofereix suports formatius i laborals a les persones de la comarca de les Garrigues, tot i que, en el darrer any, hem ampliat l’àmbit d’actuació al Pla d’Urgell. Actualment, estem duent a terme els següents projectes:

  1. – Projecte de Noves Oportunitats adreçat a joves que han abandonat prematurament la seva formació i no compten amb cap certificació acadèmica ni professional. És un servei desenvolupat per una xarxa de 10 entitats socials i centres de formació referents en el seu àmbit d’actuació de la província de Lleida i impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels fons europeus per a la Garantia Juvenil.
  2. – Projecte de Mesures Actives d’Inserció per a persones destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania (MARMI) que té per objectiu incrementar el grau d’ocupabilitat de les persones beneficiàries de la RGC a través de formacions i orientacions laborals.
  3. – El programa Línia 1, a través de l’agència de col·locació, té per objectiu facilitar a les persones una ocupació adient a les seves característiques i facilitar a les empreses les persones treballadores amb un perfil professional ajustat als seus requeriments i a les seves necessitats.

A més a més, l’Apunt és agència de col·locació autoritzada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (https://talma.portalemp.com/) . Es tracta d’un instrument per a que les persones que cerquin feina puguin registrar-se i inscriure’s a les ofertes a través d’un portal web; i també perquè les empreses que busquin cobrir un lloc de treball amb un determinat perfil professional puguin publicar ofertes laborals.