Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

La Taula de Salut Mental de les Garrigues promou espais de trobada entre familiars

La iniciativa respon a la necessitat de més informació, intercanvi d’experiències i compartir coneixements de les famílies de persones amb un trastorn mental

És la primera acció oberta a tot el públic que es planifica i es gestiona des de la Taula de Salut Mental de les Garrigues, creada l’any 2017.

La Taula de Salut Mental de les Garrigues ha tirat endavant la primera activitat oberta a les famílies de persones amb algun trastorn mental que es basa en promoure 6 espais de trobada i d’informació útil i entenedora sobre temes d’interès per aquests familiars. D’aquesta manera es dona el tret de sortida a una de les línies de treball de la Taula, que pretén sensibilitzar i prevenir a través de programes i acciones adreçades a la integració comunitària de les persones amb un trastorn mental i les seves famílies.

La voluntat d’aquesta iniciativa és que, a partir d’aquestes trobades pautades, puguin sorgir necessitats pròpies de les famílies i es normalitzi la situació en la que es troben. D’altra banda, també pretén proporcionar un espai d’acollida i d’escolta en què es pugui donar suport a les necessitats del familiar. 

Les 6 sessions previstes es desenvoluparan durant el 2019 i tractaran diverses temàtiques d’interès relacionades amb la salut mental: la modificació de la capacitat de la persona amb trastorn mental, el paper de la família en la prevenció del suïcidi, els recursos del territori, el tractament en la recuperació en salut mental, l’autocura, l’estigma i l’autoestigma i el sentiment de culpa i actuacions davant situacions concretes.

Totes les sessions estan previstes a les 6 de la tarda, al Casal Cívic de les Borges Blanques. La primera sessió, que ja es va dur a terme el passat 4 d’abril, va anar a càrrec de Sonia Olivares, Treballadora Social de la Fundació Tutelar Terres de Lleida. En aquest sentit, per cada sessió s’ha buscat un professional expert en la temàtica i s’espera que, en cada trobada, la informació i el contingut sigui entenedor i útil pels assistents.

La Taula de Salut Mental de les Garrigues es va crear l’any 2017 com un espai d’intercanvi d’informació, reflexió, coordinació i de recerca entre els diferents agents claus involucrats en la recuperació de les persones amb trastorn mental per trobar solucions  vinculades al nostre territori, i facilitar, així, l’accés als recursos i serveis existents a través de polítiques i accions de proximitat.