Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

TALMA estrena vehicle adaptat per a persones amb mobilitat reduïda gràcies al cofinançament de Fundació ONCE

Aquesta furgoneta amplia fins a 4 la flota de vehicles del Centre Ocupacional de l’entitat per facilitar l’accés de les persones amb necessitats de suport als recursos que necessiten per mantenir la seva qualitat de vida i la seva inclusió a la comunitat

L’Associació TALMA ja disposa d’un vehicle més per al transport de persones amb necessitats de suport perquè puguin accedir als serveis de l’entitat, rebre l’acompanyament mèdic a recursos externs i, sobretot, per poder realitzar activitats d’oci i temps lliure a la comunitat. Aquesta nova adquisició s’ha cofinançat gràcies a l’atorgament d’un ajut de la Convocatòria General de Projectes 2023 de Fundació ONCE.

El Centre Ocupacional de l’Associació TALMA atén entre 50 i 60 persones a l’any i desenvolupa diferents activitats terapèutiques i d’ajustament personal per tal de fomentar l’autonomia personal i la participació social com a eina d’inclusió. D’aquest total, hi ha una 30 de persones que presenten més dificultats i necessitats de suport i, per aquest motiu, es necessari comptar amb vehicles adaptats que els permeti realitzar les mateixes activitats, acompanyaments i sortides que la resta de persones beneficiàries. “Un vehicle adaptat ens permet acompanyar a les persones a les visites mèdiques amb molta comoditat per als professionals i per a les mateixes persones i, sobretot, ens permet desplaçar-nos fora de les instal·lacions del Centre i connectar-nos amb la comunitat” afirma Laura Bagaria, psicòloga i responsable del servei.

D’altra banda, aquesta nova furgoneta permet incrementar a 4 la flota de vehicles del Centre Ocupacional i a 8 si es té en compte la totalitat de serveis que ofereix l’organització. “És essencial que l’entitat disposi de vehicles per al transport de persones perquè només així garantim l’accés de les persones als serveis que necessiten, ja que el transport públic a les Garrigues i el Pla d’Urgell és escàs i no arriba a tots els municipis de la comarca” afirma Rosa Ticó, gerent de l’Associació TALMA. La cerca de convocatòries d’ajudes públiques i privades i la col·laboració institucional de TALMA amb altres organitzacions, com Fundació ONCE, permet donar resposta a les necessitats de les persones en situació de vulnerabilitat i, a més a més, reduir les desigualtats que pot provocar la mancança de transport públic a la zona.