Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

Compàs organitza una exposició de pintura sobre l’esquizofrènia al Complex Cultural de Juneda

L’autora és Mercè Torrentallé, una dona de 58 anys amb un trastorn mental d’esquizofrènia diagnosticat l’any 1999. Ella ha utilitzat la pintura i la literatura com a mètode terapèutic

L’exposició s’inaugurarà el proper 12 de maig a les 19.00 hores de la tarda i es mantindrà al Complex Cultural de Juneda fins el dia 26 de maig. El mateix dia 12, l’autora dels quadres farà una presentació dels seus dos llibres: “L’esquizofrènia en primera persona” en què hi narra els seus pensaments a través dels seus quadres i “Esquizofrenia: locura o realidad” basat en les seves vivències un cop li van diagnosticar el trastorn mental.

Mercè Torrentallé va trobar en la pintura i la literatura la forma per expressar i conviure amb l’esquizofrènia. Per això, a banda de la vessant artística també té una vessant d’activista per trencar els estigmes que hi ha en el món de la salut mental. Col·labora amb la Federació Salut Mental Catalunya i és activista d’Obertament, una plataforma per lluitar contra la discriminació en salut mental.