Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

El lema“ Salut Mental a la comunitat i a la feina” per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental

L’Associació Talma impulsa diverses activitats al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental a tota la comarca juntament amb altres entitats del territori

Els objectius son la sensibilització i la lluita contra l’estigma amb el col·lectiu afectat amb algun problema de salut mental a través d’activitats molt variades

 Aquest any, el lema de Salut Mental Catalunya ha estat “Salut Mental a la comunitat i a la feina”. Talma, des del Centre Compàs com a servei d’atenció a la salut mental, ha volgut sumar-se a la iniciativa i, com cada any, ha organitzat una sèrie d’activitats que envolten el dia 10 d’octubre. L’objectiu no és altre que fer visible i trencar els estigmes que hi ha al voltant d’aquest col·lectiu de persones a través d’activitats obertes a la comunitat.

Una de les activitats que ha impulsat l’Associació Talma a través de Compàs i Salut Mental Catalunya-Terres de Lleida, ha estat a l’exposició col·lectiva itinerant anomenada “Creativitat i Salut Mental. Tercera edició” que ha passat per Juneda, Arbeca, la Granadella, el Cogul i les Borges Blanques. Aquest projecte es basa en diferents tipus d’art, com són la narrativa, la poesia, l’animació digital, la música, la pintura i l’escultura sent totes les obres realitzades per persones afectades per un problema de salut mental.

La sensibilització en joves és una de les activitats que més impulsa l’Associació Talma, i per aquest motiu, com cada any també s’ha elaborat una activitat als instituts de la comarca durant l’hora del pati. Durant l’estona d’esbarjo, els nois i noies podien participar en un petit taller que pretenia posar a prova a les persones davant situacions quotidianes amb persones que tenen algun trastorn mental.

D’altra banda, també s’ha proporcionat material relacionat amb la salut mental a les biblioteques de la comarca amb l’objectiu d’oferir un espai dedicat a la salut mental amb material literari i de sensibilització.

A més a més, des de fa molts mesos, encara es poden comprar les xapes solidàries del personatge lleidatà Sr.Postu, I love ANTENIMENT, amb les que els beneficis obtinguts es destinen a les entitats lleidatanes que treballen la problemàtica de salut mental com el Centre Compàs de l’Associació Talma.