Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

Juneda posa en marxa la campanya #aJUNEDAtambépassa contra les violències envers les dones

  • La campanya vol conscienciar sobre algunes situacions quotidianes que són fruit de la violència de gènere a través de mites i realitats
  • Aquesta acció s’emmarca dins el projecte que l’Ajuntament ha creat conjuntament amb l’Associació TALMA i altres organitzacions del municipi

Juneda 27/06/2022

Sota el títol #aJUNEDAtambépassa, l’Ajuntament de Juneda ha posat en marxa una campanya contra les violències envers les dones a través de 8 frases penjades en pancartes repartides pel municipi. L’objectiu d’aquesta acció és conscienciar a la comunitat de situacions quotidianes que són causa o efecte de les violències masclistes.

Les frases estan creades a partir de mites i realitats associades al voltant de la violència contra les dones. Per això, a través dels mites es posa de manifest la banalització de situacions discriminatòries o injustes relacionades amb la violència de gènere. Al seu torn, cada mite va associat a una realitat que vol trencar actituds, creences o situacions que fomenten aquestes males pràctiques i, d’aquesta manera, contribuir en la lluita contra aquesta problemàtica social.

Aquests missatges es podran visualitzar en diversos punts del municipi. Aquesta acció s’emmarca dins del projecte de sensibilització i lluita contra les violències masclistes que l’Ajuntament de Juneda ha elaborat conjuntament amb l’Associació TALMA i amb la col·laboració de l’Associació Histèriques, l’Associació de Dones Junieta i altres entitats del municipi.

Entre aquestes accions, destaquen els actes que es van dur a terme durant la setmana del 8 de març de 2022, el mural feminista situat a les piscines municipals; la marxa exploratòria pels carrers de Juneda del passat 17 de juny, per identificar llocs insegurs per a les dones; o els tallers adreçats als infants de P-4 fins a 6è de l’escola Manuel Ortiz per prevenir accions de violència de gènere, que van tenir lloc entre el 13 i el 17 de juny. Totes aquestes accions s’han pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de moltes persones, que han volgut col·laborar a títol personal; i també gràcies al suport d’entitats expertes en aquest àmbit com Genera Feminismes i Ètic Hàbitat.

Aquestes accions estan finançades gràcies a les ajudes provinents del Pacto de Estado Contra la Violencia de Género, que són institucions i organitzacions expertes en la formulació de mesures per la erradicació de la violència sobre les dones.