Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

Neix un podcast per parlar de salut mental de manera oberta, respectuosa i sense etiquetes

  • Està produït i conduït per un grup de persones amb experiència pròpia en temàtica de salut mental vinculades al servei Compàs de l’Associació TALMA
  • Aquest projecte s’ha creat conjuntament amb els professionals de Ràdio les Borges.

Juneda, 28 de juliol de 2022

Txarrem és el nom del projecte, i ara també del podcast, que vol apropar, sensibilitzar i parlar de la salut mental amb l’objectiu de trencar els estigmes  i estereotips que envolten les persones que viuen amb un trastorn. Però, no només això, sinó que també vol tractar temes com les emocions, el benestar, el malestar o les circumstàncies que ens poden portar a desenvolupar un trastorn mental, com les addiccions o altres factors de risc.

El projecte Txarrem, a més a més, busca l’apoderament de persones amb experiència pròpia i de familiars que conviuen o estan a prop d’una persona amb trastorn mental perquè puguin parlar de les seves vivències, experiències i realitat viscuda. D’altra banda, també incorpora el punt de vista de les professionals en salut mental de TALMA i altres professionals externs que intervindran en alguns podcast per ampliar la informació sobre algun tema en concret. Tot això, combinat amb la presència i la participació oberta amb la comunitat a través de les xarxes socials de Ràdio les Borges i també de l’Associació TALMA.

No és la primera acció que TALMA realitza amb aquest objectiu, ja que des de fa alguns anys col·labora amb l’Oficina Jove i altres projectes que apropen el món de la salut mental a la comunitat, i especialment al col·lectiu jove i adolescent a través de sessions formatives o dinàmiques a les hores dels patis als instituts de la comarca. De fet, Txarrem surt d’aquestes petites accions que, fa anys, es realitzaven de forma independent i ara s’aglutinen en un mateix projecte transversal de l’Associació TALMA en què el principal objectiu és la prevenció (sobretot en salut mental) i la sensibilització dels col·lectius que atenem, per trencar els estigmes i les discriminacions en diversos àmbits de la vida diària de les persones amb necessitats de suport.

El primer podcast del projecte ja es troba disponible a la pàgina web de Ràdio les Borges i la idea és anar elaborant nou contingut durant els propers mesos amb l’objectiu que els i les oients de Txarrem puguin escoltar un nou podcast cada mes.

Sobre l’Associació Talma:

Talma és una empresa social. Posem les persones al centre de les nostres accions amb l’objectiu de crear una xarxa de suports al voltant de cada una d’elles perquè facin realitat el seu projecte de vida. Som un model d’empresa que combina la professionalitat amb la responsabilitat i la sostenibilitat. Els nostres serveis s’ajusten a les necessitats de particulars i empreses que volen deixar un impacte social positiu. Actualment, Talma genera oportunitats a més de 500 persones del territori amb necessitats de suport per tal de millorar la seva qualitat de vida.