Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

L’Associació Talma signa un conveni de practiques amb l’Ajuntament de Mollerussa per inserir 11 persones del Pla d’Urgell

El conveni inclou a 11 persones, sis dones i cinc homes, que duran a terme les pràctiques del projecte d’inserció laboral en el qual participen en un entorn laboral real

Amb aquesta col·laboració, l’entitat ha pogut donar continuïtat als projectes d’inserció laboral, afectats per les conseqüències de la pandèmia en relació a la predisposició de les empreses a oferir contractes de pràctiques

Avui s’ha iniciat el període de pràctiques a l’Ajuntament de Mollerussa d’onze persones participants al projecte Mesures Actives d’Inserció Social (MAIS) que gestiona l’Associació Talma a través del servei de formació i inserció laboral Apunt.

La col·laboració entre Talma i el consistori s’ha formalitzat a través d’un conveni que permetrà realitzar les hores de pràctiques corresponents al programa de formació i inserció que, en aquest cas, es basen en realitzar tasques de suport a la brigada i també en jardineria tant en zones verdes de la ciutat com en centres escolars i en espais esportius.

És la primera vegada que hi ha una col·laboració entre l’Ajuntament de Mollerussa i l’Associació Talma. En aquest cas, les pràctiques es desenvoluparan al llarg del pròxim mes però la col·laboració pot ampliar-se a partir del proper any. En aquest sentit, des de Talma es valora molt positivament aquesta col·laboració perquè les conseqüències de la pandèmia han dificultat la predisposició de moltes empreses en la contractació de persones en pràctiques. Rosa Ticó, gerent de l’Associació Talma, ha manifestat que en moments complicats “és vital tenir la col·laboració de les administracions públiques i, d’aquesta manera, poder garantir la continuïtat dels projectes d’inserció laboral que gestionem des de l’Apunt”.

Per part de l’Ajuntament de Mollerussa, els tècnics del consistori han repartit el material i han distribuït les tasques entre les persones participants. Han valorat aquesta col·laboració “com una oportunitat mútua que beneficia tant a les persones que participen al programa i poden realitzar les pràctiques com a l’Ajuntament, ja que les tasques de brigada han augmentat molt arran de la pandèmia”.

L’Associació Talma, que és una empresa social que genera oportunitats a persones amb necessitats de suport per millorar la seva qualitat de vida, va iniciar els serveis de formació i inserció sociolaboral a través de l’Apunt fa més de 3 anys. En un inici, només donava cobertura a la comarca de les Garrigues però des del 2019 va ampliar la seva zona d’actuació cap al Pla d’Urgell. Des d’aquesta àrea es treballa a partir de diversos projectes formatius. Un d’ells és el de Mesures Actives d’Inserció Social (MAIS), destinat a persones que cobren la Renda Garantida de Ciutadania, és a dir, persones que fa molt temps que no estan ocupades. Aquest programa es basa en realitzar un itinerari individualitzat en funció de les necessitats de millora i competències de cada persona a través de l’acompanyament d’un/a professional referent. L’objectiu final és la inserció de la persona participant al món laboral a través d’un contracte.