Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

La Fundació “la Caixa” i CaixaBank col·laboren amb l’Associació Talma per promoure la inserció laboral de persones amb necessitats de suport

CaixaBank, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació “la Caixa”, aporta 6.000 euros que permetran adquirir un equip de desinfecció que, a la vegada, generarà dos llocs de treball adaptats per a persones amb discapacitat intel·lectual

Aquesta col·laboració, a part de les insercions laborals, també garantirà les millors condicions d’higiene i protecció en els diversos espais d’atenció a les persones de l’entitat, mesures essencials en el context de la covid-19

CaixaBank a través del pressupost descentralitzat de la Fundació “la Caixa”, col·labora amb l’Associació Talma en la promoció i inserció sociolaboral de dues persones amb necessitats de suport amb 6.000 euros destinats a adquirir maquinària que facilitarà i adaptarà les tasques de neteja, actualment tan essencials en un context marcat per la covid-19. En aquest sentit, la col·laboració es basa en dos objectius: la inserció sociolaboral de dues persones amb discapacitat intel·lectual i el fet de garantir les millors condicions d’higiene als espais de Talma, a través d’un equip de desinfecció que facilita les tasques de neteja diàries.

Des de l’Associació Talma s’ha valorat aquesta donació com una oportunitat per adaptar i millorar les condicions de treball a l’equip de neteja de l’entitat, que durant els darrers mesos han intensificat les tasques de desinfecció a tots els espais. Segons Rosa Ticó, gerent de Talma, “la represa dels serveis diürns el mes de setembre va suposar encara més volum de feina en neteja i desinfecció. Aquesta realitat implica invertir-hi més recursos, tant tècnics com humans, per mantenir la continuïtat dels serveis als espais de l’organització d’una manera eficient i ràpida”. A més a més, afegeix que “Talma desenvolupa una tasca social essencial per a col·lectius espacialment vulnerables, per això necessitem un equip de desinfecció per dur a terme unes tasques de neteja i desinfecció òptimes, tant dels espais com dels equipaments que s’utilitzen durant les sessions terapèutiques o activitats assistencials”.

Així doncs, gràcies a aquest equip de desinfecció i a la generació de dos llocs de treball per a persones amb necessitats de suport garantirem un millor entorn, amb unes condicions òptimes per seguir al costat de les persones amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida.

La nostra missió en temps de Covid-19

L’Associació Talma és una empresa social que genera oportunitats a persones amb necessitats de suport per desenvolupar-se de forma autònoma i millorar la seva qualitat de vida.

En concret, els serveis de Talma es desenvolupen en 7 centres diferents repartits entre Juneda, les Borges Blanques i Mollerussa; i té 4 habitatges on hi viuen, aproximadament, 75 persones amb necessitats de suport: tres llars residència i un CRAE (situats a Juneda). A més a més, en el conjunt de la resta d’instal·lacions, Talma atén a més de 460 persones de les Garrigues i el Pla d’Urgell; ja sigui als serveis concertats amb l’administració pública, com als recursos oberts a la ciutadania.

La nostra raó de ser gira al voltant de totes aquelles persones que, pel motiu que sigui, es troben en una situació de vulnerabilitat i necessiten suport en els àmbits educatius, socials, terapèutics, laborals, formatius o comunitaris. En situacions de complexitat sanitària com la actual, provocada per la COVID-19, s’intensifica la vulnerabilitat dels col·lectius que atenem, que en molts casos formen part de la població de risc i cal vetllar perquè puguin desenvolupar les rutines quotidianes i les activitats necessàries per garantir el seu benestar físic i emocional en unes condicions d’higiene i protecció exhaustives.

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank
Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d’entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes. D’aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d’euros de la Fundació “la Caixa” a favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país.