Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

Lliurament de diplomes als joves de les Garrigues i Pla d’Urgell del Programa Noves Oportunitats Lleida que han assolit certificacions acadèmiques i laborals

El programa s’adreça a joves de 16 a 24 anys que no estudien ni treballen i se’ls ofereix orientació i una nova oportunitat formativa adaptada a les seves necessitats

A l’acte hi han assistit membres de la Junta de l’Associació Talma, famílies dels joves participants i també empresaris de la zona que han col·laborat en formacions i pràctiques laborals

Avui divendres, 19 de juliol s’ha celebrat al Centre d’Empreses Innovadores de les Borges Blanques un acte de reconeixement i lliurament de diplomes als joves del Programa Noves Oportunitats Lleida, concretament de les Garrigues i Pla d’Urgell, que s’han estat formant durant aquest curs.

El programa s’adreça a joves de 16 a 24 anys que no treballen o que han abandonat els estudis i no compten amb cap certificat acadèmic. A través d’un procés d’orientació inicial es confecciona un itinerari personalitzat i se’ls prepara per trobar el seu camí formatiu o professional: des de treure’s l’ESO, preparar-se per les proves d’accés a un cicle de grau mig o obtenir un certificat professional per a trobar feina.

A l’acte també hi ha intervingut un antic alumne del Programa, que ha posat en valor la importància d’aprofitar l’oportunitat de formació que es planteja a Noves Oportunitats per tal d’assegurar-se un futur laboral i social estable.  Abans de l’entrega dels diplomes, els mateixos alumnes han volgut expressar unes paraules d’agraïment a  l’equip tècnic del Programa, han remarcat la importància de tornar a tenir projectes de vida engrescadors i han   posat en valor l’acompanyament personalitzat a cadascun d’ells. 

El rap com a  vehicle d’inclusió

Finalment, s’ha presentat un treball musical conjunt on hi han participat tot els joves del programa, tant en l’elaboració de les lletres, com en la seva execució a ritme de rap. El projecte s’ha fet amb l’associació Rap & Power i GDN Films que utilitza la música i el rap com a vehicle d’inclusió social. El treball conjunt amb altres joves de Noves Oportunitats d’altres territoris s’anomena “Dame una oportunidad”.

El programa Noves Oportunitats Lleida, està impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i dins del programa Garantia Juvenil. A la província de Lleida està gestionat per la UTE Noves Oportunitats formada per 6 entitats socials i 4 centres formatius del territori lleidatà: Centre Tècnic Ilerdense, Reintegra, Apunt de l’Associació Talma, Inlingua Lleida, Sant Joan de Déu d’Almacelles, Acser, Ilersis, Prosec, New School II i Enfoc del Grup Alba.

 Més informació: www.novesoportunitatslleida.cat

Enllaç al videoclip: https://youtu.be/sSbTQUwVD0c