Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

TALMA Dolç amplia la seva gamma de productes i optimitza el seu sistema productiu d’ensobrat de sucre

El projecte empresarial de l’Associació TALMA vol donar respostes a les tendències actuals de consum

Ha introduït millores en el procés productiu per guanyar competitivitat en un mercat cada vegada més exigent

TALMA Dolç, la marca especialitzada en l’ensobrat de sucre impulsada per l’Associació TALMA, ha incorporat nous productes al seu catàleg per respondre a les tendències actuals de consum. Després de la introducció de sucre blanc ecològic i sucre morè ecològic durant el 2023, el projecte empresarial aposta per opcions més sostenibles i saludables, alineades amb la creixent demanda del mercat per productes respectuosos amb el medi ambient i d’un consum més responsable de sucre.

Aquesta ampliació de la gamma ha anat acompanyada d’un conjunt de millores en el procés productiu, amb l’objectiu de garantir un sistema més segur, higiènic i eficient. Entre les millores implementades destaca la instal·lació d’un sistema de transportació de vis sense fi, que ha substituït el sistema inicialment previst de caiguda de sucre. Aquesta innovació permet una manipulació més ergonòmica i redueix la pols ambiental, millorant les condicions laborals i d’higiene a l’obrador.

A més, s’han modificat les tremuges amb tapa pneumàtica i s’han incorporat unes cobertes d’acer inoxidable per assegurar una manipulació més neta i segura del sucre durant el procés d’ensobrat. Paral·lelament, s’ha col·locat una nova porta al magatzem exterior per millorar la climatització i la higiene de la zona d’emmagatzematge.

Aquestes millores no només garanteixen un entorn de treball més segur per a les persones treballadores, sinó que també permeten a TALMA Dolç guanyar competitivitat en un mercat cada vegada més exigent. A més, el projecte vol reforçar la seva estratègia comercial, centrant-se en el sector de la restauració i l’hostaleria per optimitzar la distribució i incrementar la presència de la marca en aquest segment. “Volem que els restaurants, bars i sector turístic del nostre territori sigui socialment responsable i aposti per productes que provenen de projectes socials i inclusius” afirma Rosa Ticó, gerent de l’Associació TALMA.

Aquestes innovacions i millores en el projecte han estat possibles gràcies al suport de la convocatòria de Subvencions Programa InnvESS-Treball Protegit del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, que ha facilitat la implementació d’aquestes millores tecnològiques i estratègiques.

Amb aquesta evolució, TALMA Dolç reafirma el seu compromís amb la qualitat, la innovació i la inclusió laboral, oferint productes que responen a les necessitats del mercat i consolidant el seu creixement dins del sector.

TALMA Dolç és una línia productiva d’ensobrat i distribució de sucre en unitats individuals per a empreses del món de la restauració i l’hostaleria. Des l’obrador, TALMA Dolç controla tot el cicle d’ensobrat gràcies a una maquinària específica i un equip humà que supervisa cada part del procés. L’Associació TALMA va adquirir aquesta línia productiva el 2021 quan l’empresa familiar de la comarca que la gestionava tancava per jubilació. Des d’aquest traspàs, l’Associació TALMA ha vetllat per donar continuïtat al projecte i ha apostat per introduir millores basades en l’eficiència productiva, la innovació i el consum socialment responsable.

Promou i finança: la Generalitat de Catalunya – Departament d’Empresa i Treball