Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

Talma fa una jornada de portes obertes a la nova llar residència, la Casa 9 Salts

L’edifici disposa de 12 places d’habitatge i d’instal·lacions adaptades però no hi podrà entrar a viure ningú fins que la Generalitat ofereixi més places d’habitatge a l’entitat

La jornada de portes obertes a la nova llar residència de Talma ha tingut lloc avui, 23 de febrer, de les deu a la una del migdia. L’acte ha comptat amb l’assistència del president de l’entitat, Antoni Mateus, del Director de l’entitat, Josep Maria Solé, del Director de Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana, de membres de la Fundació Anton Cerqueda d’Andorra, i de l’alcalde i president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, entre altres autoritats.

Amb aquesta jornada de portes obertes, Talma culmina un projecte que espera poder augmentar en 12 places les persones usuàries del servei d’habitatge de l’entitat. L’edifici és una construcció de dues plantes i comunica amb les altres dues residències de l’entitat, la llar-residència Onze de Setembre i la llar residència Plaça Catalunya, de 20 places cada una.

Es tracta d’una construcció de caràcter modern i ampli. La planta baixa consta d’una sala d’estar, dos lavabos adaptats i cinc habitacions, una d’elles doble. Amb la mateixa estructura, la segona planta consta d’un menjador, una cuina equipada, dos lavabos més i 4 habitacions, dues d’elles per a dues persones.

Tot i això, l’obertura de portes d’avui no suposa la posada en marxa de l’edifici i del servei de llar residència ja que, de moment, la Generalitat no ha adjudicat cap plaça d’habitatge. De fet, ja fa 7 anys que la Generalitat no ofereix cap plaça, i això ha provocat que l’entitat tingui una llista d’usuaris en espera de rebre aquest servei.Cal recordar que el nou habitatge de Talma ha rebut ajuda econòmica de la Fundació ONCE i també de la Fundació Privada Josep Anton Cerqueda d’Andorra.