Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

[ACTUALITZACIÓ COMUNICAT] 19/03/2020 (22:00h): Ampliem la informació al voltant de la defunció d’una persona usuària a Talma

Les últimes informacions sobre la defunció de la persona usuària de Talma el dia 18/03/2020 per part dels equips d’Epidemiologia han confirmat que és un cas positiu de coronavirus.

Cal remarcar que aquesta persona va ingressar a l’hospital Arnau de Vilanova per una altra malaltia i que en la primera prova de covid19 va donar negatiu. Ha estat després, una vegada difunt, quan se li ha practicat una segona prova que ha donat positiva.

A partir d’ara, l’Associació Talma està en mans d’un equip sanitari especialitzat en epidemiologia que farà un acompanyament i un seguiment el més exhaustiu possible i ens explicaran com hem d’actuar en tot moment d’acord amb el protocol del Departament de Salut.

Talma ja va començar a aplicar mesures de prevenció i higiene pel fet que atén un col·lectiu de risc (persones amb discapacitat i altres patologies derivades) i va establir unes mesures de contenció a l’entitat que es van explicar en un comunicat el dia 13/03/2020: https://talma.cat/talma/mesures-excepcionals-a-talma-a-causa-del-covid19.html

Actualment, Talma dona atenció als habitatges de l’entitat on hi ha 63 persones que segueixen el confinament decretat per les autoritats públiques a tota la població. En aquestes llars s’ha prohibit qualsevol visita externa i s’estan extremant les mesures de prevenció i higiene per tal de preservar la seguretat i la protecció de totes les persones que en formen part, també dels professionals.

Agraïm de nou als equips professionals de Talma que treballant incansablement amb  professionalitat i responsabilitat per afrontar aquesta crisi sanitària.

COMUNICAT 19/03/2020 (18:00h): Notifiquem la defunció d’una persona usuària de l’Associació Talma

Informem que ahir, 18 de març de 2020, va morir una persona usuària de l’Associació Talma, al seu domicili de l’Albi després d’un ingrés a l’Hospital Arnau de Vilanova a causa d’una infecció respiratòria amb resultat de grips i coronavirus negatiu.

La persona usuària no assistia al Centre Ocupacional de l’Associació Talma des del passat dijous 12 de març a causa de la suspensió del transport escolar, mitjà de transport que utilitzava per arribar a l’entitat cada dia. De totes maneres, l’equip professional de l’Associació Talma ja feia dies que aplicava mesures de prevenció i higiene pel fet que atén un col·lectiu de risc (persones amb discapacitat i altres patologies derivades).

Des de l’Associació Talma lamentem la pèrdua d’una persona tan estimada per tots els companys i professionals. Lamentem també les circumstàncies excepcionals en les que ens trobem que ens prohibeixen donar l’escalf i suport pertinent a la família.