Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

Cap cas positiu i cap persona en aïllament preventiu per la COVID-19 a Talma

Talma ja no té cap cas positiu de COVID-19 i no hi ha cap persona usuària en aïllament per presentar símptomes del virus. Hi ha professionals de baixa però que no tenen a veure amb el virus.

Des que va començar l’estat d’alarma, Talma ha confirmat 18 casos positius de la COVID-19 entre persones usuàries i professionals de l’entitat. Els habitatges estan sota una situació estable i controlada, fet que ha permès que totes les persones residents puguin portar una rutina més normalitzada i seguir amb les activitats diàries.

Les fases de desconfinament es viuen de forma diferent en funció de l’habitatge. En aquest sentit, les llars no han fet sortides amb les persones usuàries a causa de l’elevat nombre de casos positius i, sobretot, per temes de prevenció i seguretat. En canvi, al CRAE es van començar a fer les sortides terapèutiques durant les setmanes de confinament, d’acord a les mesures que decretava Infància. Més endavant, a la desescalada, han fet sortides com la població en general, més esportives i d’oci. Les sortides han estat sempre d’un educador i 3 persones usuàries.

Des de l’àrea de Prevenció de Riscos Laborals s’han anat fent els plans de retorn a la feina amb les mesures pertinents en funció de cada servei. Els primers a funcionar al 100% han estat els treballadors i treballadores del Centre Especial de Treball. Els serveis diürns d’atenció a les persones encara estan aturats i funcionen de manera telemàtica, com per exemple CDIAP, Compàs (salut mental), Apunt (formació) i l’Escola d’Educació Especial.