Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

La Fundació “la Caixa” i CaixaBank col·laboren amb l’Associació Talma per promoure la inserció laboral i el comerç local

  • L’Associació Talma rep una col·laboració de 5.000 euros per adquirir material i adaptar les instal·lacions de Lo Pati de TalmaVerd i generar un lloc de treball adaptat per a una amb necessitats de suport
  • Aquesta col·laboració amb Talma, a part de garantir la inserció laboral, també garanteix la continuïtat i la sostenibilitat econòmica d’un comerç local, després de les dificultats que deixat la pandèmia en aquest sector

Juneda, 16 de novembre de 2021

CaixaBank, a través d’una aportació econòmica de la Fundació “la Caixa”, ha col·laborat amb l’Associació Talma en la promoció i inserció sociolaboral d’una persona amb necessitats de suport. L’Associació Talma ha rebut una col·laboració de 5.000 euros que aniran destinats a millorar i adaptar la floristeria Lo Pati de Juneda. En aquest sentit, la col·laboració es basa en dos objectius: la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i la continuïtat d’un comerç local enmig de la crisi socioeconòmica que ha provocat la pandèmia.

Malgrat les circumstàncies adverses, l’Associació Talma ha mantingut els suports a les persones actius, tot i haver-los de desenvolupar en espais alternatius als habituals. D’altra banda, ha intensificat els esforços per mantenir els llocs de treball existents i, en la mesura que ha estat possible, generar-ne de nous amb l’objectiu d’optimitzar i fer més sostenibles les línies empresarials ja existents. Com és el cas de la floristeria situada a Juneda, concretament a un dels carrers més cèntrics i comercials del poble. Segons Rosa Ticó, gerent de Talma, “durant la pandèmia hem estudiat quines sortides podrien augmentar les vendes en aquest establiment i, a la llarga, convertir-ho en llocs de treball. Per això, hem apostat per repensar la idea de comerç local i incorporar una zona de cafeteria dins la botiga com a fórmula que pretén augmentar la quota de clients i clientes a través d’una proposta de valor en l’experiència de compra”.

Així doncs, aquestes millores en l’espai de la botiga i els canvis pel que fa a la idea de comerç, permetran incrementar els llocs de treball a persones amb necessitat de suport que s’atenen des de Talma, complint així amb la raó de ser: seguir al costat de les persones amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida.

La nostra missió en temps de Covid-19

L’Associació Talma és una empresa social que genera oportunitats a persones amb necessitats de suport per desenvolupar-se de forma autònoma i millorar la seva qualitat de vida.

En concret, els serveis de Talma es desenvolupen en 7 centres diferents repartits entre Juneda, les Borges Blanques i Mollerussa; i té 4 habitatges on hi viuen, aproximadament, 75 persones amb necessitats de suport: tres llars residència i un CRAE (situats a Juneda). A més a més, en el conjunt de la resta d’instal·lacions, Talma atén a més de 500 persones de les Garrigues i el Pla d’Urgell; ja sigui als serveis concertats amb l’administració pública, com als recursos oberts a la ciutadania.

La nostra raó de ser gira al voltant de totes aquelles persones que, pel motiu que sigui, es troben en una situació de vulnerabilitat i necessiten suport en els àmbits educatius, socials, terapèutics, laborals, formatius o comunitaris.