Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

Talma es fa càrrec de la gestió del bar del Casal Cívic de les Borges Blanques amb la idea de convertir-ho en un projecte futur d’inserció laboral i comunitària

  • L’adjudicació es va fer efectiva el passat 2020 però les mesures restrictives a la restauració i la limitació d’accés en espais tancats ho han posposat fins ara
  • L’objectiu de Talma és iniciar un altre projecte d’inserció laboral i comunitària a través de la dinamització d’aquest espai perquè sigui un punt socialitzador i obert a tothom

Talma ha iniciat la gestió del bar del Casal Cívic de les Borges Blanques aquest mes d’octubre, després de l’adjudicació el passat 2020 i després de tot el període de restriccions al sector de la restauració. Comença, així, un altre projecte d’inserció laboral i comunitària a Talma amb l’objectiu que esdevingui un espai comunitari, obert a tothom, més enllà de les persones usuàries dels serveis del propi Casal Cívic.

De moment, la gestió es limitarà a oferir un servei de bar i cafeteria bàsic amb begudes i snacks a preus populars. Amb el temps, s’aniran incorporant nous serveis, com per exemple menús diaris o per emportar, així com altres serveis que millorin l’oferta i ajudin a dinamitzar l’espai per a altres públics d’interès, sempre d’acord amb el què permeti la normativa Covid-19. D’altra banda, en aquest primer període, també es formaran les persones encarregades i es determinaran les línies a seguir en els propers mesos.

Segons Rosa Ticó, gerent de Talma, “la voluntat d’aquest nou projecte és que sigui un lloc obert a les persones, un espai intergeneracional, polivalent i acollidor. Un lloc per estar-hi tranquil·lament, prendre una beguda o un cafè i conversar amb amics o companys de feina”. Cal recordar que, actualment, els usuaris d’aquest espai són el col·lectiu de la gent gran, principals beneficiaris del Casal.

L’horari actual és de dilluns a divendres de 15:30h a 19:30h amb la intenció d’ampliar-lo quan es reprengui les activitats del Casal Cívic.

El Casal Cívic de les Borges Blanques és un equipament del Departament de Drets Socials de la Generalitat. La gestió, per part de Talma, del bar incorpora una mirada comunitària i inclusiva al servei de cafeteria. D’aquesta manera, s’inicia una nova línia dins els projectes d’economia social que gestiona l’entitat amb l’objectiu de promoure la inserció laboral i comunitària de persones. En aquest cas, ja té una petita experiència en el món de la restauració ja que va incorporar una zona de cafeteria a l’actual floristeria de Juneda, Lo Pati, el passat mes de maig amb l’objectiu de millorar l’experiència, adaptar-se a noves formes de consum i conservar el petit comerç local.