Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

La importància de demanar ajuda i parlar de la salut mental

L’objectiu és trencar els estereotips i les falses creences sobre el fet de demanar ajuda i visibilitzar la importància de tenir cura de la salut mental sempre

Durant aquesta setmana es difondran missatges que ens faran reflexionar sobre aquestes situacions a través de les xarxes socials i es penjaran cartells impactants sobre la salut mental als espais públics, elaborats conjuntament amb la Coordinadora de Salut Mental Catalunya – Terres de Lleida.

L’Associació Talma i Compàs, el servei d’atenció i suport a la salut mental de l’entitat, inicien la campanya de difusió al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el pròxim 10 d’octubre.

Segons Laura Pifarré, psicòloga especialista en salut mental de Talma ha explicat que aquest any, sota el lema #DemanarAjudaEsDeValents #DemanarAjudaEsDeValentes, es vol donar èmfasi a la importància de demanar ajuda, ja que “no és un acte de feblesa o de deute amb les persones que ens ajuden, sinó que és un acte de valentia que significa prendre consciència del què ens passa, fer un canvi d’actitud i millorar l’autoestima que necessitem per fer el pas i demanar ajuda”. De fet, “l’error més freqüent en aquests casos és pensar que l’angoixa i el patiment són transitoris i que amb el temps es solucionen. I no és així, sinó que moltes vegades cal comptar amb l’acompanyament de la família i amics i, en altres casos, amb la consulta a professionals.”

Per això, la campanya estarà basada en unes preguntes que es difondran a través de les xarxes socials. A més a més, les persones que vulguin, de manera anònima, podran deixar escrit el motiu més gran pel qual demanarien ajuda a alguna persona propera o a algun professional. D’aquesta manera podrem veure en quines situacions contemplem demanar ajuda i fins a quin punt arriba la valentia de saber fer aquest pas.

La campanya també arribarà als instituts de la comarca a través d’una dinàmica de curta durada a l’hora del pati, on podran participar en la construcció d’un mural amb reflexions personals i anònimes. Aquesta acció pretén incidir en la població adolescent de la comarca, edat clau en la prevenció de moltes problemàtiques de salut mental. També arribarem a les biblioteques de la comarca, que rebran el material de difusió per poder exposar als espais informatius.

Com cada any, Talma també col·labora i suma esforços amb la Coordinadora de Salut Mental Catalunya – Terres de Lleida. Per aquest any s’han preparat cartells i vinils a gran escala per omplir els espais públics i els comerços amb missatges impactants sobre la salut mental. D’aquesta manera, amb el material de les dues campanyes, remarcarem la necessitat de tenir cura de la nostra salut mental i de demanar ajuda quan és necessari pel nostre benestar emocional.