Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

L’Associació Talma es veu obligada a presentar un ERTO de 27 professionals i 15 reduccions de jornada

La mesura respon a un pla de contingència econòmica per garantir una estabilitat financera i, el més important, els llocs de treball

Afecta sobretot a la part empresarial de l’entitat ja que la producció i els serveis s’han vist aturats, seguint el decret de tancament de les activitats no essencials a causa de la COVID19.

L’Associació Talma ha presentat un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que afectarà 42 treballadors i treballadores, dels 130 que té l’entitat. Aquesta mesura s’ha pres per tal de garantir l’estabilitat econòmica de l’empresa i la recuperació de la totalitat dels llocs de treball en un context incert causat per la crisi sanitària global de la COVID-19.

La mesura afecta, generalment, al Centre Especial de Treball (CET) ja que el decret de tancament de les activitats empresarials no essencials ha obligat l’entitat a deixar de treballar en els serveis de jardineria, botigues i taller de manipulats. El Centre de Jardineria treballa a mig gas per cuidar i mantenir les plantes i, la Lleteria segueix produint, encara que amb menys quantitat, ja que es tracta d’un producte alimentari de primera necessitat.

També s’han reduït les jornades laborals dels professionals de l’àrea de gestió (gerència, administració, comunicació i prevenció) ja que tenen part de la seva jornada computada a l’activitat empresarial del CET. L’ERTO també ha afectat a altres serveis de Talma que, per les seves característiques, no poden funcionar aquests dies.

Rosa Ticó, gerent de Talma, assegura que “és una decisió per garantir que en un futur ningú es quedi sense feina i per assegurar una estabilitat financera davant un futur incert per a totes les empreses del país”. La situació a Talma durant aquestes setmanes no ha sigut fàcil ja que s’han confirmat casos positius en COVID-19. Per això, Ticó explica que “ja hem tingut un impacte social i humà important a l’entitat i l’ERTO és una mesura preventiva a un possible impacte econòmic que no volem que recaigui sobre el futur dels col·lectius que atenem”.

La mesura no afecta als professionals dels serveis d’atenció a les persones ja que, en aquests moments, és prioritari que seguim al seu costat ja sigui presencialment als habitatges de Talma o a través de seguiments a distància amb les persones que es troben a casa seva, gràcies a les videotrucades. També hi ha educadors de serveis tancats que han de fer reforç a les llars mentre duri aquesta situació.

Talma és una empresa social de la comarca de les Garrigues que genera oportunitats per a les persones amb diverses necessitats de suport perquè es desenvolupin de forma autònoma i inclusiva per millorar la seva qualitat de vida.