Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

L’Associació Talma iniciarà al juliol una línia empresarial de fabricació de mascaretes quirúrgiques

L’entitat ha apostat per crear una mascareta higiènica pròpia, de tipus FFP-I i de diverses mides, que es distribuirà a Catalunya i també a la resta d’Espanya

Aquesta nova línia empresarial permetrà rellançar la secció de manipulats del Centre Especial de Treball i, sobretot, garantir la sostenibilitat econòmica de Talma gràcies als ingressos propis que suposarà la venda de mascaretes.

L’Associació Talma ha apostat per la fabricació de mascaretes higièniques des de la secció de manipulats del Centre Especial de Treball, després de valorar-ho com una línia de treball amb molt de futur, a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19. La crisi sanitària ha situat la mascareta higiènica com una eina de protecció individual imprescindible en espais de treball o en situacions on no es pot garantir la distància de seguretat entre les persones.

Talma està treballant en la creació de la marca pròpia d’aquestes mascaretes higièniques, amb l’objectiu de convertir-les en un producte propi i 100% social. L’aposta per a aquesta nova línia de treball també recau en l’objectiu de garantir la sostenibilitat econòmica de l’entitat gràcies als ingressos propis que suposarà la venda de mascaretes.

Segons el tipus de material, capes i mesures, la mascareta podrà ser de tipus FFP-I i per a adults o infants. Es tracta de les mascaretes més utilitzades en centres hospitalaris, laboratoris i centres residencials. No seran reutilitzables però seran resistents a esquitxades de líquids biològics.

D’altra banda, la nova línia empresarial podrà generar ocupació per a 4 persones amb discapacitat o algun problema de salut mental. La fabricació de mascaretes s’efectuarà a través d’una maquinària que permetrà produir una mitjana de 2.500 mascaretes cada hora, i amb un segellat de qualitat per ultrasons.