Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

Les Garrigues tindrà una Taula de Salut Mental

Serà un espai transversal de treball entre tots els agents del territori implicats en implicats en el món de la salut mental

L’acte de presentació tindrà lloc el proper dijous 14 de desembre a les 12.00 hores al Consell Comarcal de les Garrigues. Hi assistiran representants territorials de l’administració, tècnics de sanitat i socials i representants d’entitats socials i de salut mental del territori com l’Associació Talma, Creu Roja i Salut Mental Terres de Lleida.

La Taula de Salut Mental de les Garrigues serà un espai que propiciarà poder treballar amb tots els agents del  territori de forma  transversal i articular de forma conjunta línies d’actuació a nivell comarcal. Tot això amb l’objectiu d’oferir una actuació més eficaç envers la salut mental, tant des de l’àmbit assistencial com des de l’àmbit social i laboral; que ajudi a millorar el benestar, la rehabilitació i la integració de les persones amb problemàtica de salut mental i les seves famílies.

A més, la Taula també serà un espai d’intercanvi d’informació, de coordinació i recerca per trobar solucions a les problemàtiques en el món de salut mental del nostre territori i facilitar l’accés als recursos i serveis existents a través de polítiques i accions de proximitat. El treball transversal s’estructurarà a partir de la coordinació dels diferents agents, de moment 10. En concret, el Consell Comarcal de les Garrigues, l’Ajuntament de les Borges Blanques, tècnics de sanitat del territori (CAPS de les Borges i Cap de la Granadella). A més, també hi col·laboren els tècnics representants territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, del Departament de Justícia, del Departament de Salut, del Departament d’Interior i dels Mossos d’Esquadra i del Departament d’Ensenyament. Per acabar, també hi ha tècnics de l’EAP les Garrigues, Creu Roja, Salut Mental Terres de Lleida i Talma.