Anna Vilalta. Responsable de comunicació
comunicacio@talma.cat
635 014 277
Atenció de 8h a 15h

#PreguntaDuesVegades és el lema de la campanya del Dia Mundial de la Salut Mental de l’Associació Talma

La campanya vol sensibilitzar a la comunitat sobre la importància de fomentar una bona salut mental, així com la cura del nostre benestar emocional i de les persones del nostre voltant en temps de COVID-19.

Durant el mes d’octubre es difondran a través de xarxes socials i mitjans de comunicació recursos i vídeos creats des de la Coordinadora de Salut Mental Catalunya-Terres de Lleida i material propi elaborat a l’Associació Talma.

L’Associació Talma i Compàs, el servei d’atenció i suport a la salut mental de l’entitat, inicien la campanya de difusió al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental, el 10 d’octubre. L’objectiu d’aquest any és fomentar la importància de tenir una bona salut mental, a nivell personal i també de les persones que ens envolten amb el lema #PreguntaDuesVegades, que incideix en la importància de conversar i ser assertiu davant persones que no passen per un bon moment.

Així doncs, per tal de sensibilitzar des d’aquestes dues perspectives, des de Talma hem planificat tot un seguit de recursos informatius, consells i material audiovisual que difondrà a través de la pàgina web, les xarxes socials i l’impuls dels mitjans de comunicació.

La campanya de l’Associació Talma, #PreguntaDuesVegades”, està basada en la idea original de la plataforma Time To Change. A través d’aquesta idea, hem elaborat diverses situacions on el protagonista està en una situació límit i, malgrat tot, diu que està bé. Les imatges estan pensades perquè invitin a reflexionar sobre la importància de preguntar dues vegades quan intuïm que algú no està bé. Aquestes imatges estan acompanyades d’un altre recurs: un joc que pretén ajudar i aconsellar per tal de conversar de forma assertiva i vetllar per una bona salut mental.

Aquest any, la campanya arribarà als instituts de la comarca a través d’una taula amb el material de la campanya i altres recursos informatius. Aquesta vegada, però, no es realitzarà cap dinàmica curta per incidir en la població adolescent de la comarca, edat clau en la prevenció de moltes problemàtiques de salut mental. Tanmateix, facilitarem tots aquests recursos per tal que es puguin treballar a l’aula. També arribarem a les biblioteques de la comarca, que rebran el material de difusió per poder exposar als espais informatius i una Guia literària de llibres que parlen sobre la salut mental.

La campanya de l’Associació Talma es complementa amb la campanya de Salut Mental Catalunya – Terres de Lleida que porta per lema #SalutMentalPerATothom, que defensa l’accés universal a una bona salut mental en temps de COVID-19. D’aquesta manera, amb el material de les dues campanyes, posarem en valor la necessitat de serveis i recursos suficients perquè tothom tinguem cura del nostre benestar emocional en aquests temps tan difícils.